Nieuwsbrief Februari 2021

Nieuwsbrief Februari 2021
Terwijl ik dit schrijf, kijk ik van tijd tot tijd naar buiten en zie daar de zon op witte sneeuw schijnen. Ja, witte sneeuw, écht sneeuwwit. Dat woord kenden we bijna niet meer behalve als Sneeuwwitje (met de zeven dwergen). Al jaren was er geen tot nauwelijks sneeuw, soms een bruin papje dat snel wegsmolt. Maar échte droge, witte sneeuw die onder je voeten knerpt, dat is wel even geleden. Op weg naar de leeftijd van 85 kun je, met angst voor uitglijden, er niet meer ten volle van genieten. De slee waarmee de kinderen en later de kleinkinderen veel plezier hebben beleefd heb ik van de week aan een buurvrouw met jonge kinderen cadeau gedaan. Maar toch, die echt mooie witte sneeuw blijft bijzonder en brengt goede herinneringen teug.
Het programma van de SVOC doet daar wel aan denken. Dat is ook sneeuwwit met een blanco activiteitenprogramma. Het zonnetje kwam vandaag binnen: goedkeuring van de gemeente van onze subsidieaanvraag 2021. Dus we kunnen weer plannen gaan maken maar helaas met vraagtekens over wat kan en mag. Voor die verdere plannen zijn we aangewezen op de ontwikkeling van de maatregelen rond de Corona pandemie en het tempo van de inentingen.. Nu valt daar nog niet veel over te zeggen. Er worden bij sommige clubs wel ZOOM bijeenkomsten achter computer, tablet of telefoon gehouden. Ik ken het verschijnsel van mijn Probusclub. Voor onze bijeenkomsten is dat echter weinig geschikt. Wij moeten het hebben van een meer persoonlijk gesprek of gewoon wat ouwehoeren met een pilsje of zo in de hand. Maar als u een idee hebt dat ook kans van uitvoering maakt, laat het ons weten. Onze secretaris Paul Kelling doet hieronder al een eerste voorzet.
Houd goede moed, blijf gezond, houd je aan de regels, dan zien we elkaar weer op een SVOC bijeenkomst.
(Frans) Peter Schulte.

Wij als VOC zijn voornemens om gezamenlijk met diverse andere organisaties een bijzonder themaweekend te organiseren rondom de film “de slag om de Schelde”.
Natuurlijk dient dit verantwoord plaats te vinden volgens de dan geldende regels. We denken dat dit mogelijk is mochten de bioscopen weer opengaan.
Iedere veteraan uit gemeente Bergen op Zoom zal in de gelegenheid worden gesteld deze voorstelling te bezoeken. Dit tegen een veteranen prijs van € 2,50 PP. ( max 2 kaarten per veteraan).
Mocht u meer dan 2 kaarten willen voor de voostelling kan ook, echter dan betaalt u het normale bioscooptarief van € 10,50.
Vooralsnog is de planning dat dit in april 2021 gaat plaats vinden.
We houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen en volg het nieuws ook op onze vernieuwde website Website VOC (klik hier) of Facebook VOC.

Met vriendelijke groet en blijf gezond

Secretaris Veteranen Ontmoetings Centrum Bergen op Zoom

Paul Kelling ( Majoor)

Laat een reactie achter