VeteranenPak 2.0: een pak met een verhaal

Het veteranenpak 2.0Roy Schuurmans van Stichting Veteraan & Thuisfront en Rick Moorman van Mannen Mode Amsterdam B.V. slaan de handen in elkaar met als resultaat een uniek multifunctioneel pak voor de veteraan, die dat gemakkelijk gecombineerd kan worden met andere kledingstukken, maar ook tijdens niet-militaire aangelegenheden kan worden gedragen.

Traditie Het veteranentenue heeft altijd een zeer symbolische waarde en daaraan wilden beide heren absoluut niet tornen; het Veteranenpak moest de traditie in ere houden en tegelijkertijd iets extra’s betekenen voor degene die het draagt. Roy Schuurmans hoorde ‘jonge’ veteranen vaak zeggen dat zij het traditionele tenue niet bij andere gelegenheden konden dragen. Daarvoor leek het teveel op een uniform: grijze broek, donkerblauw colbert. Uitermate geschikt voor defilé maar niet voor alledaagse zaken. Colbert combineren met een andere type broek of een mooie jeans was vanzelfsprekend ongewenst. Dit in tegenstelling tot het Veteranenpak dat Roy voor ogen had: “Ik wilde graag een geheel op maat gemaakt pak dat de veteraan zoveel mogelijk in het dagelijks leven zou kunnen dragen. Een veteranenpak waarmee hij/zij met trots kan uitdragen dat hij/zij veteraan is.”

Drie kernwaarden in een pak gegoten Met inachtneming van de traditie schakelde Roy Schuurmans de hulp in van Rick Moorman. Laatstgenoemde staat erom bekend dat hij traditie en eigentijdse mode op een natuurlijke manier kan combineren. Roy gaf aan dat drie kernwaarden centraal moesten staan in het nieuwe ontwerp: trots, link met het koningshuis en individualisme.

Daarnaast moest het op maat gemaakte veteranenpak natuurlijk mooi qua snit zijn, maar ook respect afdwingen door zijn uitstraling. Degene die het droeg, moest zich zelfverzekerd en ‘on top of the world’ voelen. Op die manier zou het pak een mooie aanvulling zijn op het huidige veteranentenue. Met dit pak zou de veteraan de juiste uitstraling hebben om bijvoorbeeld naar een sollicitatiegesprek of zakelijke meeting te gaan.

Een pak dat ergens voor staat Uiteindelijk hebben de eerder genoemde kernwaarden geleid tot een pak dat ergens voor staat, dat een verhaal vertelt: het verhaal van degene die het draagt. Dat is het unieke van dit concept. Door een aantal subtiele details prikkelt het pak de nieuwsgierigheid van anderen; onder de kraag is bijvoorbeeld ruimte gereserveerd voor een borduursel (tekst en/of symbool) dat de veteraan zelf mag bepalen.

Sterker nog, dit unieke veteranenpak maakt het voor de veteraan extra makkelijk om zijn/haar verhaal te vertellen, want het pak…dat IS de veteraan! Meer info www.facebook.com/veteranenpak

Laat een reactie achter